Bållukt fra hjemmebrygg

Har hatt visse problemer med 2 brygg som jeg har satt. Den ene er Nøgne sin God Jul som lukter og smaker bål, samt en hjemmesnekret stout som lukter sneip. Dette er begge brygget på BIAB. Den ene på 40 liters kjele (nøgne sin) Stouten er satt på en 50 liters labb dunk. Er også en røyksmak på den. Noe det ikke burde/skulle være. Snakker vi innfeksjon eller brente element her ?
 
Er det ikke røykmalt i God Jul? Det kan forklare røyksmaken. Kanskje du har brukt en malttype med kraftigere røykpreg, eller brukt for mye. Feil under gjæringen kan også gi røykpreg, men.
 
Smakte på kompisen sitt hjemmebrygg fra akkurat samme settet og det var ikke i nærheten... Mulig det settet der ble satt før vi fikk oss gjøringsskap ja
 
ja leste det. Blir vasket med pvb (kjeler) og spylt godt. Gjæringskar blir vasket med pvb og desinnfisert med starsan
 
Usikker på hva fenolsk er. Men 7 stykker sier at det lukter reint bål. Tror det var s-04 som kom med settet
 
Tilbake
Topp