erikraude
Norbrygg-medlem
Tenkte å utvide aktivitetene på et av de kommende blotene og ikke bare drikke øl, men også brygge et. Tanken er en spin-off fra en liten replikkveksling med @Finn Berger her om dagen der vi snakka om å koke vørteren ved hjelp av steiner fra bålet.
Koking er jo en enkel prosess, meskinga litt mer kinkig. Det blir kanskje ikke så lett å treffe noen nøyaktig temperatur, men vi har jo et visst spenn for å få noe gjærbart. Hva tenker folket? Bør vi på med dekoksjon, eller kan vi klare det uten? Hvis vi går for dekoksjon, åssen regner vi ut temperatur?
Siden vi først går for old school er det jo også fristende å gå for en tradisjonell gjær. Er det noen med erfaring fra spontangjæring i granskogen? Eller noen som sitter på noe bra kveik de vil dele?
Ellers noen tanker? Eller noen innspill på gode, tradisjonelle ølvarianter? Helst noe med et tilgivende meskeskjema. Einerlåg til skylling er ihvertfall tilgjengelig, men det blir ikke vinterhøsta einer.
Koking er jo en enkel prosess, meskinga litt mer kinkig. Det blir kanskje ikke så lett å treffe noen nøyaktig temperatur, men vi har jo et visst spenn for å få noe gjærbart. Hva tenker folket? Bør vi på med dekoksjon, eller kan vi klare det uten? Hvis vi går for dekoksjon, åssen regner vi ut temperatur?
Siden vi først går for old school er det jo også fristende å gå for en tradisjonell gjær. Er det noen med erfaring fra spontangjæring i granskogen? Eller noen som sitter på noe bra kveik de vil dele?
Ellers noen tanker? Eller noen innspill på gode, tradisjonelle ølvarianter? Helst noe med et tilgivende meskeskjema. Einerlåg til skylling er ihvertfall tilgjengelig, men det blir ikke vinterhøsta einer.