Hei.
Har tenkt litt på dette med bakterier vs gjærceller.
Skal det mye til for at en aktiv gjærkultur blir påvirket negativt av noen bakterier, altså at det oppstår infeksjon?
Si at man slurver litt når man setter en gjærstarter. Vil ikke da gjæren spise opp og «vinne» over bakteriene relativt kjapt?
Poenget mitt er at, jeg tror; så lenge man får en kjapp og effektiv gjæring, så trenger det ikke være 100% sterilt. Selvfølgelig skal man fortsette å bruke starsan etter vask og man skal fortsatt være grundig, men om vi ser bort fra gode prosedyrer og normer. Har jeg rett?
Har tenkt litt på dette med bakterier vs gjærceller.
Skal det mye til for at en aktiv gjærkultur blir påvirket negativt av noen bakterier, altså at det oppstår infeksjon?
Si at man slurver litt når man setter en gjærstarter. Vil ikke da gjæren spise opp og «vinne» over bakteriene relativt kjapt?
Poenget mitt er at, jeg tror; så lenge man får en kjapp og effektiv gjæring, så trenger det ikke være 100% sterilt. Selvfølgelig skal man fortsette å bruke starsan etter vask og man skal fortsatt være grundig, men om vi ser bort fra gode prosedyrer og normer. Har jeg rett?