Avdamping - er 18% mykje?

Eg kokar inn 32-33 liter til 26-27 på halvannan time, alt ettersom. Er det mykje? Er det nokre ulemper med å spara litt på gassen? Ein kokar vel ut DMS med litt forsiktigare koking og?
 
jeg er ny til faget så dette er ikke noe fasit  :laugh: men slik jeg har hørt er ca 1,5 liter per time men har du en bred panne er det naturlig med litt mere kansje to l ..

kansje du burde skru ned liiit på gassen , da man optimalt vil ha en rullende koking, ikke fosskok og ikke bobble løs.. 

hva dette har å si med smak og slikt er jeg noe usikker på men .. 

så lenge det koker så koker det--..  :skitbra: :biersmile:
 
Vil nok tro avdamping varierer veldig fra oppsett til oppsett, men kan jo si mine tall.

50 l kjele 40 cm diameter, koker normalt ca 31-32 liter ned til 27-28 på 90 minutter.
Det gir avkok på ca 2,7 liter/time. Kjører 3500 W induksjon på full effekt hele tiden for å ha en jevn rullende kok med isolasjon.

En kjele med 30 cm i diameter vil ha en god del mindre avkok sammenlignet med en kjele på 40 cm i diameter (så lenge dem koker med samme "kraft")
 
Tilbake
Topp