Eg kokar inn 32-33 liter til 26-27 på halvannan time, alt ettersom. Er det mykje? Er det nokre ulemper med å spara litt på gassen? Ein kokar vel ut DMS med litt forsiktigare koking og?
jeg er ny til faget så dette er ikke noe fasit :laugh: men slik jeg har hørt er ca 1,5 liter per time men har du en bred panne er det naturlig med litt mere kansje to l ..
kansje du burde skru ned liiit på gassen , da man optimalt vil ha en rullende koking, ikke fosskok og ikke bobble løs..
hva dette har å si med smak og slikt er jeg noe usikker på men ..
så lenge det koker så koker det--.. :skitbra: :biersmile:
Vil nok tro avdamping varierer veldig fra oppsett til oppsett, men kan jo si mine tall.
50 l kjele 40 cm diameter, koker normalt ca 31-32 liter ned til 27-28 på 90 minutter.
Det gir avkok på ca 2,7 liter/time. Kjører 3500 W induksjon på full effekt hele tiden for å ha en jevn rullende kok med isolasjon.
En kjele med 30 cm i diameter vil ha en god del mindre avkok sammenlignet med en kjele på 40 cm i diameter (så lenge dem koker med samme "kraft")
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.