Laget tidligere i høst en mørk IPA som ble helt vanvittig god. Så når jeg endelig fikk BeerBrew i hus tenkte jeg å prøve noe liknende med allgrain da jeg har brukt ekstrakt inntil nå.
OG: 1.065
Liter: 23
IBU: 94 (Tinseth)
EBC: 66
Malt:
6 kg Marius Otter Pale Ale
400 g Dark crystal
200 g Pale Chocolate
250 g Chocolate
17 l til innmesk, merking på ~ 66 c
Ca. 18 l til skylling (80 c)
Omtrent 28 l ved kokestart og 23 l i bøtta.
Humleskjema:
40 g Chinook 12 % 60 min
20 g Chinook 12 % 30 min
20 g Cascade 8,6 % 30 min
20 g Chinook 12% 15 min
20 g Cascade 8,6 % 15 min
20 g Chinook 12 % 1 min
30 g Cascade 8,6 % 1 min
- 30 g Cascade tørrhumlet etter 4 dager
Gjær:
1 X San Diego Superyeast trippelsteppet halvlitersrunder
Pitchet: 21.12.11
Dette var mitt andre allgrainbrygg og det ble langt bedre enn det første. Her fikk jeg gjevnere mesketemp og en fin grainbed så jeg fikk klar og fin vørter. Det luktet fantastisk av vørteren etter jeg ristet den for gjærtilsetting.
OG: 1.065
Liter: 23
IBU: 94 (Tinseth)
EBC: 66
Malt:
6 kg Marius Otter Pale Ale
400 g Dark crystal
200 g Pale Chocolate
250 g Chocolate
17 l til innmesk, merking på ~ 66 c
Ca. 18 l til skylling (80 c)
Omtrent 28 l ved kokestart og 23 l i bøtta.
Humleskjema:
40 g Chinook 12 % 60 min
20 g Chinook 12 % 30 min
20 g Cascade 8,6 % 30 min
20 g Chinook 12% 15 min
20 g Cascade 8,6 % 15 min
20 g Chinook 12 % 1 min
30 g Cascade 8,6 % 1 min
- 30 g Cascade tørrhumlet etter 4 dager
Gjær:
1 X San Diego Superyeast trippelsteppet halvlitersrunder
Pitchet: 21.12.11
Dette var mitt andre allgrainbrygg og det ble langt bedre enn det første. Her fikk jeg gjevnere mesketemp og en fin grainbed så jeg fikk klar og fin vørter. Det luktet fantastisk av vørteren etter jeg ristet den for gjærtilsetting.