Hei,
laget en 25l batch neipa’ish øl med pils malt og litt hvete. Brukte loral til alt som bitterhumle, 10min addition, hopstand og tørrhumle. Ølet gjæret på 2 dager med kveik på 35grader c. Deretter 5 dager på 19c med 200g tørrhumling. Tok ut tørrhumlen og coldcrashet 2c + karbonering ca1,5bar. Ølet smakte himmelsk etter et par dager med karbonering, men nå på dag 5 er aromaen borte og skumlaget skyhøyt når jeg tapper! Hva er det som har skjedd her? Ølet har vært på en snub nose fra dag 1!
laget en 25l batch neipa’ish øl med pils malt og litt hvete. Brukte loral til alt som bitterhumle, 10min addition, hopstand og tørrhumle. Ølet gjæret på 2 dager med kveik på 35grader c. Deretter 5 dager på 19c med 200g tørrhumling. Tok ut tørrhumlen og coldcrashet 2c + karbonering ca1,5bar. Ølet smakte himmelsk etter et par dager med karbonering, men nå på dag 5 er aromaen borte og skumlaget skyhøyt når jeg tapper! Hva er det som har skjedd her? Ølet har vært på en snub nose fra dag 1!