Skal rydde litt i varelageret, og tok utgangspunkt i Nøgne Ø sin oppskrift på Blonde. Nøgne bruker WLP400, men jeg ønsker en "renere" smak og tenker å bruke WLP100 eller US05 (fersk hvis jeg rekker å lage starter).
Jeg er litt usikker på om humlesammensetningen vil funke sånn noenlunde, og setter stor pris på kommentarer hvis noen har fornuftige innspill.
Brew Method: All Grain
Style Name: American Pale Ale
Boil Time: 90 min
Batch Size: 60 liters (fermentor volume)
Boil Size: 70 liters
Boil Gravity: 1.042
Efficiency: 70% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.048
Final Gravity: 1.011
ABV (standard): 4.86%
IBU (tinseth): 19.34
SRM (morey): 4.25
FERMENTABLES:
10.5 kg - German - Pilsner (79.5%)
2 kg - German - Wheat Malt (15.2%)
700 g - United Kingdom - Cara Malt (5.3%)
HOPS:
33 g - Aurora, Type: Pellet, AA: 6.1, Use: Boil for 90 min, IBU: 9.83
84 g - Hallertau Mittelfruh, Type: Pellet, AA: 3.75, Use: Boil for 5 min, IBU: 2.87
84 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7, Use: Boil for 5 min, IBU: 5.35
84 g - Styrian Goldings (Bobek), Type: Pellet, AA: 1.7, Use: Boil for 5 min, IBU: 1.3
MASH GUIDELINES:
1) Temperature, Temp: 65 C, Time: 45 min, Amount: 55 L
2) Temperature, Temp: 72 C, Time: 15 min, Amount: 55 L
Starting Mash Thickness: 3 L/kg
OTHER INGREDIENTS:
0.5 tsp - Whirlfloc, Time: 15 min, Type: Other, Use: Boil
1.5 tsp - Gjærnæring, Time: 15 min, Type: Other, Use: Boil
YEAST:
White Labs - California Ale Yeast WLP001
Starter: No
Form: Liquid
Attenuation (avg): 76.5%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 20 - 22.78 C
Fermentation Temp: 20 C
Pitch Rate: 1.0 (M cells / ml / deg P)