Nå skal jeg prøve noe nytt her.
Malt:
4,6 kg fawcett pale ale malt
100 gr bestmaltz pale munich
200 gr b Weyermann buscuit
400 gr Fawcett pale crystal
200 gr fawcett dark crystal
Mesking:
1 time på 66-67 grader og utmesk med 80 grader vann. 24 liter vann til innmesk og 16 liter til skylling.
Humle:
20 gr 13 % magnum 60 min
15 gr 8.6 % Cascade 10 min
15 gr 9.6 % centennial 10 min
15 gr 8.6 % Cascade 1 min
15 gr 9.6 % centennial 1 min
Kokes i 70 min og gjæres med wlp001. Dette blir nok snadder!
Edit: fikk OG på1.052, og er ganske fornøyd med det. Det blir vel omtrent 75% effektivitet, som vel ikke er så gæærnt med beerbrew. Fikk 26 liter til gjæring og lukt/smak på vørteren virker veldig lovende.
Malt:
4,6 kg fawcett pale ale malt
100 gr bestmaltz pale munich
200 gr b Weyermann buscuit
400 gr Fawcett pale crystal
200 gr fawcett dark crystal
Mesking:
1 time på 66-67 grader og utmesk med 80 grader vann. 24 liter vann til innmesk og 16 liter til skylling.
Humle:
20 gr 13 % magnum 60 min
15 gr 8.6 % Cascade 10 min
15 gr 9.6 % centennial 10 min
15 gr 8.6 % Cascade 1 min
15 gr 9.6 % centennial 1 min
Kokes i 70 min og gjæres med wlp001. Dette blir nok snadder!
Edit: fikk OG på1.052, og er ganske fornøyd med det. Det blir vel omtrent 75% effektivitet, som vel ikke er så gæærnt med beerbrew. Fikk 26 liter til gjæring og lukt/smak på vørteren virker veldig lovende.