neslekkim
Norbrygg-medlem
Hva er egentlig forskjellen på de to?, synes det virker som det er ganske like stiler?
Uansett, tenkte å forsøke å brygge en 20-22 liter (vel, 25liters kjele setter vel begrensninger) iløpet av helga.
Jeg ser når man mesker så må man meske først en runde med X liter, så skyller man med Y liter, og gjerne to forskjellige temperaturer, når man skyller, måler man da underveis itl man får en lav SG?, eller skyller man bare så mange liter man vil ha også koker dette?
Tenkte å bruke bare en humle, eller kanskje en annen til bitterhumle, vil en Sorachi Ace være maksimalt feil? (har også Cascade, Centennial og Magnum)
Har Pale Ale, Munchner, Pilsner, Crystal, og sjoko-malt.
Av disse er det vel Pale Ale'n som jeg skal bruke mest av, men hvilke av de andre typene bør jeg bruke? Tipper bare Crystal?
Prøvde å regne litt i Beersmith, men skjønte lite av det programmet, der hadde den mange varianter av Pale malt f.ske, 2 row, 3 row etc, hva er det fornoe?, jeg kjøpte bare en sekk Pale Ale malt :=)
Står L35 på sekken, men det angir vel bare farge, ikke rows ellerno?
Må bruke Safale S-04 da, for bestillingen fra maltbua på tredje uken har ikke gitt resultat, og Vin&Bar i Oslo hadde ikke Safale US-05, har vært der to ganger og spurt.. men går ut ifra at de er vel ikke så stor forskjell på de to? (har ikke tenkt å ta runden på flytende gjær enda, får holde å rehydrere tørrgjør første runde )
EDIT:
Leste litt i disse to trådene:
http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1083.0.html http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,977.0.html
Og ser at man bruker også hvetemalt i APA/IPA?, så jeg må løpe å kjøpe litt av det også da
Hva gjør hvetemaltet i en (A|I)PA ?
Uansett, tenkte å forsøke å brygge en 20-22 liter (vel, 25liters kjele setter vel begrensninger) iløpet av helga.
Jeg ser når man mesker så må man meske først en runde med X liter, så skyller man med Y liter, og gjerne to forskjellige temperaturer, når man skyller, måler man da underveis itl man får en lav SG?, eller skyller man bare så mange liter man vil ha også koker dette?
Tenkte å bruke bare en humle, eller kanskje en annen til bitterhumle, vil en Sorachi Ace være maksimalt feil? (har også Cascade, Centennial og Magnum)
Har Pale Ale, Munchner, Pilsner, Crystal, og sjoko-malt.
Av disse er det vel Pale Ale'n som jeg skal bruke mest av, men hvilke av de andre typene bør jeg bruke? Tipper bare Crystal?
Prøvde å regne litt i Beersmith, men skjønte lite av det programmet, der hadde den mange varianter av Pale malt f.ske, 2 row, 3 row etc, hva er det fornoe?, jeg kjøpte bare en sekk Pale Ale malt :=)
Står L35 på sekken, men det angir vel bare farge, ikke rows ellerno?
Må bruke Safale S-04 da, for bestillingen fra maltbua på tredje uken har ikke gitt resultat, og Vin&Bar i Oslo hadde ikke Safale US-05, har vært der to ganger og spurt.. men går ut ifra at de er vel ikke så stor forskjell på de to? (har ikke tenkt å ta runden på flytende gjær enda, får holde å rehydrere tørrgjør første runde )
EDIT:
Leste litt i disse to trådene:
http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1083.0.html http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,977.0.html
Og ser at man bruker også hvetemalt i APA/IPA?, så jeg må løpe å kjøpe litt av det også da
Hva gjør hvetemaltet i en (A|I)PA ?