Jens Kristian
Norbrygg-medlem
Hei,
Jeg er helt ny på ølbrygging. I dag var jeg innom Safiren og kjøpte meg noen ingredienser (litt tilfeldig).
Ut fra de råstoff jeg fikk med meg, så har jeg satt sammen følgende plan:
Volume: 25 liters
OG: 1056
FG: 1010
Alcohol: 6 % by vol.
Colour: 42 EBC (Brown)
Bitterness: 56 IBU
BU/GU: 1
Fermentables
Dry Medium Extract 30 EBC 3600 g
Dark Crystal 300 EBC 400 EBC 450 g
Hops
Magnum 14% alpha 0 g n/a minutes
Northdown 8.3% alpha 50 g 60 minutes
Hersbrucker 4.13% alpha 50 g 10 minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04
Fermented at 18 degrees C for 12 days.
Jeg liker øl med mye smak og god bitterhet. Det må imidlertid være lav sødme.
Ser dette lovende ut, eller er det noe jeg bør justere?
mvh Jens
Jeg er helt ny på ølbrygging. I dag var jeg innom Safiren og kjøpte meg noen ingredienser (litt tilfeldig).
Ut fra de råstoff jeg fikk med meg, så har jeg satt sammen følgende plan:
Volume: 25 liters
OG: 1056
FG: 1010
Alcohol: 6 % by vol.
Colour: 42 EBC (Brown)
Bitterness: 56 IBU
BU/GU: 1
Fermentables
Dry Medium Extract 30 EBC 3600 g
Dark Crystal 300 EBC 400 EBC 450 g
Hops
Magnum 14% alpha 0 g n/a minutes
Northdown 8.3% alpha 50 g 60 minutes
Hersbrucker 4.13% alpha 50 g 10 minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04
Fermented at 18 degrees C for 12 days.
Jeg liker øl med mye smak og god bitterhet. Det må imidlertid være lav sødme.
Ser dette lovende ut, eller er det noe jeg bør justere?
mvh Jens