Hei!
Trenger en beroligende forklaring fra noen
Satte min batch nr 2 for et par dager siden. En Muntons Gold IPA kit. Denne inneholder to bokser med til sammen 3 kg humlet maltekstrakt, samt gjær. Fulgte instruksjoner til punkt og prikke. Klok av skade (fra batch nr 1), var jeg svært nøye med å få temperaturen riktig før pitching
Altså:
· Innholdet av begge boksene i gjæringskaret, ikke kokt på forhånd
· Tilsatte 3.5 liter kokende vann, rørte godt
· Tilsatte kaldt vann (10.5 grader) slik at totalt volum ble 23 liter, rørte godt igjen
· Temp i rommet var 19 grader (perfekt), i vørteren like over 22 grader (altså ørlitegrann for mye)
· Pitchet uten å røre, satt på lokk, tok deretter hydrometermåling (sørget for å fjerne evt bobler)
· Ristet deretter noe på karet for å få inn gjæren (i hht instruksene)
· Ploppinga var i gang etter mellom 12 og 24 timer
OK, det som gjorde meg bekymret var altså målingen OG på 1032! Jeg trodde den skulle ligge på 1040-1050 for IPA?? Kan noen forklare, avhjelpe eller berolige? På forhånd takk!
NB: Jeg har kalibrert hydrometeret ved ca 22.5 grader i vann fra springen. Det viste da 4 streker feil (husker ikke om det var for mye eller for lite ). Uansett, dette har jo ikke så mye å si
Trenger en beroligende forklaring fra noen
Satte min batch nr 2 for et par dager siden. En Muntons Gold IPA kit. Denne inneholder to bokser med til sammen 3 kg humlet maltekstrakt, samt gjær. Fulgte instruksjoner til punkt og prikke. Klok av skade (fra batch nr 1), var jeg svært nøye med å få temperaturen riktig før pitching
Altså:
· Innholdet av begge boksene i gjæringskaret, ikke kokt på forhånd
· Tilsatte 3.5 liter kokende vann, rørte godt
· Tilsatte kaldt vann (10.5 grader) slik at totalt volum ble 23 liter, rørte godt igjen
· Temp i rommet var 19 grader (perfekt), i vørteren like over 22 grader (altså ørlitegrann for mye)
· Pitchet uten å røre, satt på lokk, tok deretter hydrometermåling (sørget for å fjerne evt bobler)
· Ristet deretter noe på karet for å få inn gjæren (i hht instruksene)
· Ploppinga var i gang etter mellom 12 og 24 timer
OK, det som gjorde meg bekymret var altså målingen OG på 1032! Jeg trodde den skulle ligge på 1040-1050 for IPA?? Kan noen forklare, avhjelpe eller berolige? På forhånd takk!
NB: Jeg har kalibrert hydrometeret ved ca 22.5 grader i vann fra springen. Det viste da 4 streker feil (husker ikke om det var for mye eller for lite ). Uansett, dette har jo ikke så mye å si