Hei
Har lest en del på forumet, men nå er det tid for første post. Jeg har en Imperial Stout stående i gjøringsspannet. På onsdag hadde den stått i 18 dager og jeg skulle flaske den. OG var 1076 og jeg hadde brukt to pakker Danstar Nottingham. Jeg sjekket ikke FG før etter at jeg hadde stukket om til nytt spann med sukkerlake (men brukte det siste som var igjen i det opprinnelige spannet til å måle FG). FG var da 1040, men var beregnet å skulle være 1019. Dette gir en utgjæring på 47 prosent. I desperasjon helte jeg i en pakke med Safale-04 (hadde ikke med Danstar) i det nye spannet med sukkerlaken og vørter, og lot stå. Det putret egentlig ganske raskt i gjæringslåsen. Nå putrer det ikke, men når jeg sjekket SG i dag tvar den 1036.
Har flere spørsmål:
Tror dere det er verdt å la denne stå, eller er den en lost cause?
Er det dumt å blande gjær?
Hvor lenge kan jeg tillate denne å stå, er det noen grense for lenge den kan stå å gjøre?
Hva er mest sannsynlige grunnent til at denne ikke gjøret ordentlig ut?
Det som har slått med er at den kanskje har fått for lite oksygen eller at noe med mesken gjør at vørteren ikke er så gjærbar som den burde. Jeg hadde en (for min del) eksperimentell meskin med hele 12,6 kilo malt i en 36 liters BIAB kjele hvor jeg skyllet og endte med 25 liter.
Vedlegget viser oppskriften.
Har lest en del på forumet, men nå er det tid for første post. Jeg har en Imperial Stout stående i gjøringsspannet. På onsdag hadde den stått i 18 dager og jeg skulle flaske den. OG var 1076 og jeg hadde brukt to pakker Danstar Nottingham. Jeg sjekket ikke FG før etter at jeg hadde stukket om til nytt spann med sukkerlake (men brukte det siste som var igjen i det opprinnelige spannet til å måle FG). FG var da 1040, men var beregnet å skulle være 1019. Dette gir en utgjæring på 47 prosent. I desperasjon helte jeg i en pakke med Safale-04 (hadde ikke med Danstar) i det nye spannet med sukkerlaken og vørter, og lot stå. Det putret egentlig ganske raskt i gjæringslåsen. Nå putrer det ikke, men når jeg sjekket SG i dag tvar den 1036.
Har flere spørsmål:
Tror dere det er verdt å la denne stå, eller er den en lost cause?
Er det dumt å blande gjær?
Hvor lenge kan jeg tillate denne å stå, er det noen grense for lenge den kan stå å gjøre?
Hva er mest sannsynlige grunnent til at denne ikke gjøret ordentlig ut?
Det som har slått med er at den kanskje har fått for lite oksygen eller at noe med mesken gjør at vørteren ikke er så gjærbar som den burde. Jeg hadde en (for min del) eksperimentell meskin med hele 12,6 kilo malt i en 36 liters BIAB kjele hvor jeg skyllet og endte med 25 liter.
Vedlegget viser oppskriften.