Hei,
Mitt nest siste brygg måtte helles ut pga veldig høy aceton/fusel- dannelse. Dette kom nok av at kjølern sto for nært temperaturmåleren og som følge av dette endte opp med å pitche gjæra på 28 grader.
Det siste brygget, var en litt oppskallert lucky jack- clone med en OG på 1.054. Satte gjærstarter (WLP 001 - california) etter Mr. Malty- kalkulatoren, så det skal være nok gjærceller. Her var jeg også svært påpasselig med desinfeksjon, og pitcet gjæra på rundt 15 grader. 2 første dagene gjæret den på 17 grader (i rommet) for så å gjære på 19 grader. Prøvesmakte dag 3-4 og da smakte d fortreffelig.
MEN nå på dag 7 skulle jeg tørrgjære og en sylskarp lukt slo i mot meg når jeg åpnet lokket. Den gode smaken har også forsvunnet, og det smaker nå veldig likt som det forrige mislykkede brygget.
Noen som vet hva dette kan komme av??
Mitt nest siste brygg måtte helles ut pga veldig høy aceton/fusel- dannelse. Dette kom nok av at kjølern sto for nært temperaturmåleren og som følge av dette endte opp med å pitche gjæra på 28 grader.
Det siste brygget, var en litt oppskallert lucky jack- clone med en OG på 1.054. Satte gjærstarter (WLP 001 - california) etter Mr. Malty- kalkulatoren, så det skal være nok gjærceller. Her var jeg også svært påpasselig med desinfeksjon, og pitcet gjæra på rundt 15 grader. 2 første dagene gjæret den på 17 grader (i rommet) for så å gjære på 19 grader. Prøvesmakte dag 3-4 og da smakte d fortreffelig.
MEN nå på dag 7 skulle jeg tørrgjære og en sylskarp lukt slo i mot meg når jeg åpnet lokket. Den gode smaken har også forsvunnet, og det smaker nå veldig likt som det forrige mislykkede brygget.
Noen som vet hva dette kan komme av??