Til bokk å være er Aass bock ganske søt, så den er nok ikke spesielt godt utgjæret.
Det jeg vil tippe er at den har OG på ca 1070 og 20-25 IBU.
Til 20 liter ville lagd noe som dette:
4 kg Münchenermalt 25EBC
2 kg Pilsnermalt
0,5-1 kg Karamellmalt 120 EBC
Det er ikke noe i veien for å brygge bokkøl med bare mørk münchenermalt, men Aass bock er ganske såpass søt at jeg tror det er brukt mye karamellmalt.
Enten enstegsmesk på 67 grader i en time eller enkel dekoksjonsmesk med hovedrast på 65 grader, trekke dekoksjon etter ca 15 min, varme til 72 grader, holde i 15 min, koke opp, koke i 15 min og blande delene sammen til ca 72 grader, vente 10 min så meske ut på 76-78 grader.
Bitterhumle på 60 min og en moderat tilsetning på 15 min med Perle eller en edelhumle.
Gjære på 10 grader med WLP833 i drøye to uker, diacetylrast ved romtemperatur i 3-5 dager og lagring rundt 0 grader i minst 40 dager.
Jeg kan ikke garantere at det vil smake Aass, men en typisk søt bokk blir det nok :skitbra: