Hei folkens. Første oppskriften jeg legger ut, og vil gjerne ha kommentarer. Jeg brygger på Speidel 20L. Det forsvant MYE væske i humlegønken, ca 5 liter hvis ikke mer. Naturlig karbonering 4,1 G pr liter (siste linje).
65C i 70 min. 78C i 10 min.
Gjæring med tempreg som var innstilt på 19-19,5 C
Amt Name Type # %/IBU
5,28 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 72,1 %
0,22 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 3,0 %
50,00 g Chinook [11,40 %] - Boil 60,0 min Hop 3 51,9 IBUs
0,30 tsp Super Moss (Boil 20,0 mins) Fining 4 -
150,00 g Amarillo Gold [9,30 %] - Boil 20,0 min Hop 5 76,9 IBUs
75,00 g Centennial [7,50 %] - Boil 20,0 min Hop 6 31,0 IBUs
40,00 g Chinook [11,40 %] - Boil 20,0 min Hop 7 25,2 IBUs
1,00 kg Corn Sugar (Dextrose) [Boil for 20 min](0,0 EBC) Sugar 8 13,7 %
50,00 g Chinook [11,40 %] - Boil 10,0 min Hop 9 18,8 IBUs
280,00 g Amarillo Gold [9,30 %] - Boil 1,0 min Hop 10 10,2 IBUs
125,00 g Centennial [7,50 %] - Boil 1,0 min Hop 11 3,7 IBUs
100,00 g Chinook [11,40 %] - Boil 1,0 min Hop 12 4,5 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] Yeast 13 -
0,30 tsp Yeast Nutrient (Primary 20,0 mins) Other 14 -
0,82 kg Corn Sugar (Dextrose) (0,0 EBC) Sugar 15
Brygget er allerede i flaske, ble flasket i dag 13/12.
OG; 1074
FG; 1011
Og takk til Kyrre, Richard og Gahr for innspill til oppskriften.
65C i 70 min. 78C i 10 min.
Gjæring med tempreg som var innstilt på 19-19,5 C
Amt Name Type # %/IBU
5,28 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 72,1 %
0,22 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 3,0 %
50,00 g Chinook [11,40 %] - Boil 60,0 min Hop 3 51,9 IBUs
0,30 tsp Super Moss (Boil 20,0 mins) Fining 4 -
150,00 g Amarillo Gold [9,30 %] - Boil 20,0 min Hop 5 76,9 IBUs
75,00 g Centennial [7,50 %] - Boil 20,0 min Hop 6 31,0 IBUs
40,00 g Chinook [11,40 %] - Boil 20,0 min Hop 7 25,2 IBUs
1,00 kg Corn Sugar (Dextrose) [Boil for 20 min](0,0 EBC) Sugar 8 13,7 %
50,00 g Chinook [11,40 %] - Boil 10,0 min Hop 9 18,8 IBUs
280,00 g Amarillo Gold [9,30 %] - Boil 1,0 min Hop 10 10,2 IBUs
125,00 g Centennial [7,50 %] - Boil 1,0 min Hop 11 3,7 IBUs
100,00 g Chinook [11,40 %] - Boil 1,0 min Hop 12 4,5 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] Yeast 13 -
0,30 tsp Yeast Nutrient (Primary 20,0 mins) Other 14 -
0,82 kg Corn Sugar (Dextrose) (0,0 EBC) Sugar 15
Brygget er allerede i flaske, ble flasket i dag 13/12.
OG; 1074
FG; 1011
Og takk til Kyrre, Richard og Gahr for innspill til oppskriften.