2 vidt forskjellige spørsmål

JoakimO

Norbrygg-medlem
Hola!

Har begynt å kverne maltet selv med en brewferm grainmill. Mistenker at jeg knuser kornet for fint da det har blitt mye bunnfall og leit å tappe ut etter endt koking. Hvor fint skal det kvernes?

Lagde en pils i helga med tørrgjær , undergjær. Rehydrerte i vann som holdt 25 grader , men tilsatte gjæren i vørteren , når vørteren var kjølt ned til  10 grader. Er det riktig fremgangsmåte?
 
JoakimO skrev:
Lagde en pils i helga med tørrgjær , undergjær. Rehydrerte i vann som holdt 25 grader , men tilsatte gjæren i vørteren , når vørteren var kjølt ned til  10 grader. Er det riktig fremgangsmåte?

Ja, det er riktig.
 
JoakimO skrev:
Hola!

Har begynt å kverne maltet selv med en brewferm grainmill. Mistenker at jeg knuser kornet for fint da det har blitt mye bunnfall og leit å tappe ut etter endt koking. Hvor fint skal det kvernes?

Det skal ikke kvernast finare enn at skalet er knekt opent og kjerna er fri, ideelt sett. Mjøl har ingenting i vørteren å gjera. Men litt finstoff må ein rekna med, dog i minimale mengder i form av litt mjøl.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
 
JoakimO skrev:
Er det eventuelt en idé å sile bort melet som blir før tilsetting?

Er ikke noko å bry seg med om det er små mengder. Du bør heller nytta energien på å få justert mølla di...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
 
Tilbake
Topp