gustavf
Administrator
Jeg bor i ei leilighet og har brygget på Speidel i mange år. Selv om jeg synes det oppsettet er veldig bra, så er det noen ting jeg ikke har likt med det:
Derfor har jeg ønsket meg et oppsett som:
- Bryggedagen blir lang, spesielt når jeg tar med vasking. Speidelen bruker mye tid på å varme opp vann og komme opp til kok, for eksempel.
- Det mest praktiske stedet for meg å ha den er på et lite egnet bad. Det er litt for trangt, i tillegg til at det jo er greit å ha bad tilgjengelig.
- Vaskinga er upraktisk. Noen av delene går inn i oppvaskmaskinen, men på slutten av dagen så må du til å skrubbe selve maskinen. (Joda, den kan stå med vann til dagen etter, men da våkner jeg med en Speidel i dusjen, og da må jeg uansett få den ut av dusjen før jeg kan lage frokost.)
- Batchene er litt for store. Jeg drikker ikke opp 15-20 liter av hver batch og kaster mye øl.
Derfor har jeg ønsket meg et oppsett som:
- Kan brukes på kjøkkenet.
- Er raskt å brygge på.
- Kan vaskes i oppvaskmaskin.
- Lager batcher på 9-12 liter (et lite corneliusfat).