#1 amerikansk IPA Speidel 20L ser det ok ut? tilbakemeld

Ser denne ok ut:


New Beer Style: Amerikansk IPA Brewer: jan vadøy

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1057
FG:
Alcohol: 5.6 % by vol.
Colour: 13 EBC (Amber)
Bitterness: 42 IBU
BU/GU: 0.73
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 5000 g
Wheat Malt 3 EBC 50 g
Crystal Malt 135 30 EBC 500 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Columbus 17.5% alpha 20 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 40 g 5 minutes
Cascade 6.5% alpha 40 g 1 minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
Comments:

crystal 135 er Best Malz light caramel malt 30 EBC
 
uten å blande meg borti speidel  (pga erfaring)
så er oppskriften veldig lik ett tilsvarende øl jeg pleierå lage... med godt hell:)
 
Ser fin ut den, men ølet er nok for beskjedent til at man kan kalle det en IPA. Jeg ville kalt det en amerikansk pale ale.
 
Ole Mørkved skrev:
Veldig lite hvetemalt da, 50 gram er omtrent ingenting. Og litt mer IBU kanskje?


Øke hveten til 100 gram da? Og øke Columbus til 25 gram da er OG1058 og IBU 56?
 
Gahr skrev:
Ser fin ut den, men ølet er nok for beskjedent til at man kan kalle det en IPA. Jeg ville kalt det en amerikansk pale ale.

Endret den første til dette:

Ok som american pale ale eller skal jeg bruke safale us-05 på denne?



New Beer Style: Amerikansk Pale Ale Brewer: jan vadøy

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1063 ved 82 % eff
FG:
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 13 EBC (Amber)
Bitterness: 41 IBU
BU/GU: 0.65
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 5000 g
Wheat Malt 3 EBC 50 g
Crystal Malt 135 30 EBC 500 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Columbus 17.5% alpha 20 g 60 minutes
Cascade 6.9% alpha 40 g 5 minutes
Cascade 6.9% alpha 40 g 1 minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
Comments:

crystal 135 er Best Malz light caramel malt 30 EBC
 
Har blitt mye frem og tilbake her nå men kan denne kalles en Amerikansk IPA? Blir det en OK IPA?




IPA JAN Style: Amerikansk IPA (IPA Jan) Brewer: Jan Vadøy

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1064  dette er ved 82% eff på speidelen
FG:
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 12 EBC (Amber)
Bitterness: 49 IBU
BU/GU: 0.77
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 5300 g
Wheat Malt 8 EBC 100 g
Crystal Malt 135 30 EBC 200 g
Mash schedule: 64-66 grader i 90 min utmesking 76-78 grader i 10 min
Hops
Columbus 17.5% alpha 25 g 60 minutes
Cascade 6.9% alpha 40 g 5 minutes
Cascade 6.9% alpha 40 g 1 minutes
Cascade 6.9% alpha 40 g    dry hop  after 7 days fermenting
Fermentation
Yeast: Safale S-05
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
Comments:
27 liter til innmesk  6 liter skyllevann
 
S-04 ligner ikke noe særlig på WLP007,  og er ikke god i IPA/APA. Den hemmer humlekarakteren og gir et fruktig gjærpreg. Bruk heller US-05.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
 
Erlendso skrev:
Hvorfor Safale S-04?
Safale US-05 er vel mer typeriktig til Am. IPA. 
Ole Mørkved skrev:
Ja, det er ikke så dumt det!

Hvilke type tørrgjær brukes til american pale ale, IPA? er det danstar nottingham og safale us-05
og er det safale s-04 som brukes til engelsk IPA?
 
janvad skrev:
Erlendso skrev:
Hvorfor Safale S-04?
Safale US-05 er vel mer typeriktig til Am. IPA. 
Ole Mørkved skrev:
Ja, det er ikke så dumt det!

Hvilke type tørrgjær brukes til american pale ale, IPA? er det danstar Nottingham og Safale us-05
og er det Safale s-04 som brukes til engelsk IPA?

Amerikansk til amerikansk og engelsk til engelsk.
US-05 til Pale Alen du planlegger

Når det er sagt er det gøy å leke med gjær og stilarter, men jeg mener at en først lage noen brygg slik at enn får en viss kontroll på det en holder på med.
 
Tilbake
Topp